Groentecurry (0)

Voor 4 personen.

Ingrediƫnten

  • 250 gram sperzibonen
  • 1 rode paprika(zonder zaadjes in reepjes/blokjes)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 struik paksoi
  • 3 eetlepels archaide olie/zonnebloemolie
  • 1 theelepel MILDE currypasta van pataks
  • 200 ml kokosmelk(pakje)
  • 1 eetlepel ketjap ASIN
  • zilvervliesrijst of pandanrijst(is lekkere geurige rijst)

Informatie

Kookboek Mathijs' kookboek
Categorie Basisrecepten
Temperatuur 1
Seizoen 1
Jaar 2014
Zichtbaar Voor iedereen
Toegevoegd 28 Feb 2015, 19:18
Laatst gewijzigd 28 Feb 2015, 19:19

Bereiding

Vooraf

  • Schoongemaakte en in stukjes gebroken sperzibonen in 10 minuten beetgaar koken. Afgieten en met koud water afspoelen.
  • Kook de rijst. Gebruik de maatbeker i.v.m. juiste hoevelheid.
  • Ui, paprika en paksoi fijnsnijden en in schaal(tjes) klaarzetten.
  • Zet currypasta, theelepel en geopende kokosmelk klaar.

Bereiden

  • Verhit ongeveer 3(of meer) EETlepels olie in hapjespan:
  • Bak eerst fijngesnipperde ui aan. Voeg daarna, paprika,paksoi toe en laat 3 minuten bakken en voeg tenslotte de sperzibonen toe.
  • Voeg 1THEE-lepel currypasta, 200 ml kokosmelk en 1 EET-lepel ketjap toe.

Tijdje laten sudderen en regelmatig omscheppen. PROEF! Weinig currysmaak? Voeg dan MILDE KERRIEPOEDER (geen pikante kerriepoeder) en/of nog klein beetje currypasta toe.

  • Als saus te droog is dan kun je een scheutje water toevoegen.
  • Schep regelmatig om en kontroleer of de saus warm genoeg is.

GROENTE kun je varieren: Bv klein bloemkooltje met sperzibonen en ui, of broccoli en rode paprika en ui.

LET OP: bloemkool en broccoli zijn zachter dan sperziebonen.

Dus korter voorkoken. Met omscheppen opletten dat de groente niet verpulvert, want dan ziet je gerecht er niet zo mooi uit.

Finishing touches

Erbij: cassave kroepoek en voor de liefhebbers stukjes komkommer

Reacties

Geen reacties gevonden...