Bonte bonensoep met worst/chorizo (0)

Voor 2 personen.

Ingredi├źnten

  • 2 eetlepels archa├»de olie of zonnebloemolie of olijfolie
  • klein chorizoworstje of hemaworstje
  • 1 RODE of BRUINE ui (gesnipperd)
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika of gele paprika, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 1 blik RODE BONEN(bv kidneybonen) 400 gram
  • eventueel klein blikje bruine bonen of witte bonen
  • 1 theelepel gemalen komijn, ook wel djinten genaamd
  • peper
  • kruidenbouillontabletten
  • zakje gedroogde tomatensoep

Informatie

Kookboek Mathijs' kookboek
Categorie Avondgerechten
Temperatuur 1
Seizoen 1
Jaar 2014
Zichtbaar Voor iedereen
Toegevoegd 28 Feb 2015, 19:26
Laatst gewijzigd 23 Apr 2015, 09:26

Bereiding

Alles snijden en klaar zetten. Rode/bruine/witte bonen uit laten lekken en apart zetten. Hemaworst kort in kokend water laten koken.

  • Verhit de olie en fruit ui, voeg fijngesneden paprika en courgette toe. Laat 3 minuten bakken.
  • Voeg peper, gemalen komijn en ongeveer een 1 liter water toe.
  • Laat 10 minuten koken. Voeg zout toe en laat eventueel een fijngeknepen bouillonblokje mee koken. Breng verder op smaak met peper.

Is het te flauw? Doe er dan een bouillonblokje bij. Of voeg zakje gedroogde tomatensoep toe.

Reacties

Geen reacties gevonden...