Zalm en geroosterde groente uit de oven (0)

Voor 2 personen.

Ingrediƫnten

  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 venkelknol
  • of 1 pandje VASTKOKENDE (dus geen kruimige) AARDAPPELEN
  • zout
  • oregano (potje van vatan) of tijm of rozemarijn
  • 2 tenen fijngeperste knoflook
  • 6 EETLEPELS olie

Informatie

Kookboek Mathijs' kookboek
Categorie Avondgerechten
Temperatuur 1
Seizoen 1
Jaar 2014
Zichtbaar Voor iedereen
Toegevoegd 28 Feb 2015, 19:30
Laatst gewijzigd 28 Feb 2015, 19:30

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 C.

Snij de venkelknol 2 keer in de lengte. Snij de paprika in reepjes.

Spoel de aardappelen af en snij ze in vieren.

  • Alle ingredienten in bakblik doorelkaar scheppen en olie toevoegen.
  • Voeg knoflook en (VERSE? is lekkerst!) gedroogde tijm of rozemarijn toe.
  • Goed omscheppen, MIDDEN in oven zetten en 15 minuten laten bakken.

Even testen of het gaar is(prik en proef) eventueel langer laten garen. Opletten dat het niet aanbrandt. Leg uit voorzorg zilverfolie op groente.

Erbij

Stukje zalm. strooi op 1 kant zout en peper. Verhit een scheut olie in bakpan. Op hoge stand even goed aanbraden en op lagere stand nog even 2 minuten elke kant laten bakken.

Reacties

Geen reacties gevonden...