Brandnetelsoep (0)

Voor 2 personen.

Ingrediƫnten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram jonge brandnetels
  • 5 deciliter groentebouillon
  • scheutje room
  • peper
  • zout

Informatie

Kookboek Diversen
Categorie Soepen
Temperatuur 1
Seizoen 1
Jaar 2015
Zichtbaar Voor iedereen
Toegevoegd 20 Jun 2015, 17:27
Laatst gewijzigd 02 Aug 2015, 16:51

Bereiding

Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/voorgerechten/soepen/brandnetelsoep-5346.html

Verhit de olie en fruit hierin de ui en pers de teen knoflook die je ook even meefruit tot ze glazig zijn. Was de brandnetels en breng ze met aanhangend vocht aan de kook zodat ze slinken. Als ze geslonken zijn meteen uit de pan halen. Hak de brandnetels fijn of gebruik hier een keukenmachine / blender bij. Voeg de brandnetels samen met de bouillon toe aan de ui en knoflook en breng dit aan de kook. Laat 10 Ć” 15 minuutjes zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de room toe.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit brandnetelsoep recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Finishing touches

Tip: Bij deze hele ouderwetse soep zijn croutons erg lekker. Bak blokjes oud brood in een beetje olie tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

Reacties

Geen reacties gevonden...