Bolognese saus (Accadamia Italiana Della Cucina) (0)

Voor 4 personen.

Ingrediƫnten

  • 300gr gehakt
  • 150gr pancetta
  • 50gr wortel
  • 50gr selderij
  • 50gr ui
  • 300gr tomaten-puree of blokjes
  • 75ml water
  • 75ml volle melk
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje runderbouilon
  • Olijfolie
  • Boter
  • Zout
  • Peper

Informatie

Kookboek Bas kookboek
Categorie Sauzen & marinades
Temperatuur 1
Seizoen 1
Jaar 2015
Zichtbaar Voor iedereen
Toegevoegd 08 Jul 2015, 18:39
Laatst gewijzigd 08 Jul 2015, 18:41

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de peen en bleekselderij in kleine blokjes
  2. Pureer de knoflook met een knoflookpers
  3. Doe een laagje olijfolie in de pan en voeg wat boter toe
  4. Gooi de groenten en pancetta in de pan zodra die heet genoeg is en laat dit tien minuten fruiten op zacht vuur
  5. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak dit 10 minuten op zacht vuur tot het goed gaar is. Voeg peper en zout toe naar smaak
  6. Giet de witte wijn erbij en kook alles rustig totdat de wijn goed is ingedampt
  7. Voeg de tomaten-puree of blokjes toe aan de pan. Voeg vervolgens het boulionblokje en het water toe. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen
  8. Laat de saus 2 a 3 uur sudderen op laag vuur. Langer sudderen = meer smaak
  9. Voeg in de laatste minuten de melk toe aan de saus. Dit geeft de tomaten een minder zure smaak

Finishing touches

Voeg in de laatste minuten wat room toe voor een romigere saus

Reacties

Geen reacties gevonden...