Fusilli met boerenkool (1)

Voor 4 personen.

Ingrediƫnten

  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 200g champignons, in kwarten
  • 300g fusilli
  • 100g boerenkool, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100g parmezaanse kaas
  • 75g walnoten

Informatie

Kookboek Mathijs' kookboek
Categorie Pasta's
Temperatuur 1
Seizoen 1
Jaar 2016
Zichtbaar Voor iedereen
Toegevoegd 09 Jan 2016, 21:23
Laatst gewijzigd 09 Jan 2016, 21:23

Bereiding

Snij de kipfilet in blokjes. Verhit 2 eetlepels olie in een (grill)pan en gril de kipfiletblokjes samen met de champignons op een hoge stand in circa 12 minuten goudbruin en klaar. Breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de pasta. Giet af en bewaar 1/2 kopje kookvocht. Maal de boerenkool, knoflook, kaas en walnoten fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg 6 eetlepels olie en 4 eetlepels kookvocht toe en maal tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.

Roer de pesto en champignons door de pasta. Voeg eventueel nog kookvocht toe.

Finishing touches

  • Niet uitschieten met de knoflook
  • Op smaak brengen met zout
  • Spekjes erdoor

Recept overgenomen van boodschappen

Reacties

Jacek

Top gerecht!

2017-08-19 14:53:40

Heel erg lekker, jammer dat boerenkool een seizoens groente is.