Pad­den­stoe­len­ra­vi­o­li in ro­mi­ge cog­nac­saus (0)

Voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 300 g gesneden prei
  • 1 paddenstoelenbouillontablet
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml cognac (Gall & Gall)
  • 20 g platte peterselie
  • 400 g gesneden kastanjechampignons
  • 500 g ravioli funghi porcini
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Informatie

Kookboek Jacek kookboek
Categorie Pasta's
Temperatuur 1
Seizoen 1
Jaar 2016
Zichtbaar Voor iedereen
Toegevoegd 17 Apr 2016, 17:18
Laatst gewijzigd 17 Apr 2016, 17:18

Bereiding

  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei 4 min. op middelhoog vuur. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de mascarpone toe en schep 1 min. goed om. Voeg de cognac toe en schep om. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur uit en schep voorzichtig de peterselie erdoor.

  2. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op.

  3. Meng de ravioli met de mascarponesaus en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de ravioli in diepe borden en verdeel de champignons en tomaten aan de tak erover.

Finishing touches

Tip: Rooster voor extra smaak de tomaten aan de tak ca. 10 min. op 180 °C in het midden van de oven.

Reacties

Geen reacties gevonden...